Web Analytics Made Easy - Statcounter

موضوع شفافیت مالی دانشگاه‌ها، از جمله مواردی است که دغدغه جامعه دانشگاهی و دانشجویان است؛ در صورتی که هیچ‌گونه اطلاع رسانی در این خصوص از سوی دانشگاه‌ها صورت نمی‌گیرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یکی از مسائل مهم در تمامی نهاد‌ها و سازمان ها، موضوع شفافیت مالی است به این معنا که نهاد مربوطه که سهمی از بیت المال در بودجه سالانه کشور را دارد این بودجه را چگونه، کجا و به چه صورت هزینه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  مجلس شورای اسلامی قانون شفافیت مالی نهاد‌های اقتصادی را تصویب کرد و بر این اساس سامانه کدال برای هزینه، درآمد این شرکت‌ها راه اندازی شد که با شفافیت مالی این بنگاه‌های اقتصادی زمینه فساد کاهش پیدا کند.
پس از تصریح این قانون، سایر نهاد‌ها نیز موظف شدند که صورت حساب مالی خود را به صورت شفاف در سایت‌های مربوط به همان نهاد اطلاع رسانی کنند که مردم و مخاطبان آن نهاد از عملکرد آن‌ها مطلع باشند.
دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور که سهمی قابل توجه در بودجه کشور دارند از جمله نهاد‌هایی هستند که باید نسبت به شفاف سازی مالی خود توجه داشته باشند، اما اگر به عنوان یک مخاطب به سایت‌های مالی مرتبط با دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مراجعه کنید متوجه می‌شوید که هیچ اطلاع رسانی در این خصوص صورت نگرفته است و در واقع صفحه مربوط به معاونت مالی دانشگاه‌ها که موقع ورود به سایت‌های دانشگاه توجه شما را به خود جلب می‌کند مواردی جز چارت سازمانی معاونت مالی را ندارد.  بیشتر بخوانید  استقلال مالی دانشگاه‌ها از حرف تا عمل / پیشنهاداتی که درآمد‌ها را به حداکثر می‌رساند در بررسی‌هایی که از سایت‌های اطلاع رسانی دانشگاه‌ها داشتیم به این نتیجه می‌توان رسید که نباید به دنبال رد پایی از رقم‌های مالی در دانشگاه‌ها باشیم؛ چرا که هیچ کدام از دانشگاه‌ها شفافیتی در این خصوص ندارند و چه بسا هزینه و درآمد برای آن‌ها امری محرمانه تلقی می‌شود.   سایت معاونت مالی دانشگاه تهران سایت معاونت مالی دانشگاه تهران که یکی از دانشگاه‌های بزرگ کشور است و بودجه و درآمد بالایی دارد به جای ارائه عملکرد مالی و درآمدزائی تنها به انتشار چند اطلاعیه بسنده کرده و خبری از اطلاع رسانی مالی در خصوص دانشگاه نیست.   طی تماسی که با مسئولان این دانشگاه داشتیم حاضر به پاسخگویی نبودند و اطلاعاتی در این خصوص ارائه نشد.       سایت معاونت مالی دانشگاه شریف دانشگاه شریف هم که برترین دانشگاه صنعتی در کشور محسوب می‌شود و جزء دانشگاه‌هایی است که بیشترین شرکت‌های دانش بنیان و پروژه‌های صنعتی را بزرگ را دارد هم مانند دانشگاه تهران در سایت معاونت مالی به انتشار چند اطلاعیه بسنده کرده و هیچگونه مطلبی درباره عملکرد مالی این دانشگاه ندارد.   پس از بررسی سایت مالی دانشگاه شریف پیگیری‌های زیادی از سوی خبرگزاری دانشجو برای ارائه توضیحات از سوی مسئولان دانشگاه صورت گرفت، اما تاکنون پاسخی در این خصوص دریافت نشده و خبرگزاری دانشجو همچنان آماده ارائه توضیحات دانشگاه‌ها درانتشار آن در این خصوص است.   علاوه بر این دانشگاهها، پیگیری‌ها از دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علم وصنعت، تربیت مدرس صورت گرفت که هیچ کدام از این دانشگاه‌ها نیز حاضر به گفتگو و پاسخگویی نشدند.     دانشگاه امیرکبیر پس از بررسی دو دانشگاه شریف و تهران به سراغ سایت اطلاع رسانی معاونت مالی دانشگاه امیرکبیر رفتیم که در بررسی های این سایت هم نشان داد که بخشی از این سایت به شرح وظایف این معاونت پرداخته است و علی رغم اینکه این سایت صفحه ویژه بودجه و درآمد را دارد اما فقط به تعریف وظایف پرداخته و هیچ گونه اطلاع رسانی در خصوص درآمد و هزینه های دانشگاه نشده است.     دانشگاه شهید بهشتی دانشگاه شهید بهشتی هم که جزء دانشگاه‌های بزرگ محسوب می‌شود و حاشیه‌های زیادی هم از لحاظ مالی و بودجه دارد نیز اگر چرخی در وب سایت معاونت مالی این دانشگاه بزنید، متوجه می‌شوید که چیزی جز چند اطلاعیه از سوی معاونت مالی چیزی دستگیر مخاطب نمی‌شود.

البته سایت معاونت مالی دانشگاه شهید بهشتی نسبت به سایر دانشگاه شاید مجهزتر طراحی شده، اما این طراحی درواقع صفحات خالی را پشتیبانی می‌کند و اطلاع رسانی خاصی در مورد علمکرد مالی این دانشگاه در صفحات طراحی شده وجود ندارد.     دانشگاه علم وصنعت دانشگاه علم وصنعت هم که یکی از دانشگاه‌های بزرگ صنعتی کشور است و بیشترین سهم را از پروژه‌های صنعتی، راه آهن و ... دارد و طبیعتا باید درآمد‌های معقولی نسبت به دانشگاه‌های دیگر داشته باشد، اما در سایت معاونت مالی به چند خبر از حوزه‌های دیگر بسنده کرده و در صفحات دیگر این سایت تنها اطلاعیه‌های اداری مربوط به کارمندان به چشم می‌خورد.
    بررسی  این دانشگاهها نشان می دهد که این وضعیت در واقع معطوف به همه دانشگاه‌ها است، و دانشگاهی نیست که کوچکترین عملکرد مالی خود را اطلاع رسانی کرده باشد، نگاه کوتاه به این سایت‌ها نشان می‌دهد که معاونت مالی دانشگاه‌ها سایت‌های اطلاع رسانی خود را به اطلاعیه‌هایی در خصوص کارمندان محدود کرده اند و هیچ خبری از وظیفه اصلی آن‌ها که اطلاع رسانی عملکرد مالی دانشگاه است وجود ندارد.   اما برخی اظهار نظرها نشان می دهد که شفاف سازی مالی از سوی دانشگاهها به دغدغه مسئولین ستادی هم تبدیل شده که گویای این مطلب است که این مسئولان هم از هزینه کرد دانشگاهها اطلاع چندانی ندارند.   اظهار نظر معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان نشان می دهد که اطلاعات مالی دانشگاهها حتی برای مسئولین امر شفاف نیست و جزء موارد محرمانه ایست که هیچ کس به غیر از رئیس دانشگاه و معاونانش اطلاعی از این موضوع ندارند.   دانشگاه‌ها مشکلات مالی را برای دانشجویان شفاف‌سازی کنند
معاون وزیر علوم و رئیس امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه‌ها باید مشکلات مالی خود را برای دانشجویان شفاف‌سازی کنند. تا موجب درک بهتر آن‌ها از وضع موجود شود.

وی افزود: در کشور محدودیت‌هایی وجود دارد، اما این بدان معنا نیست که دانشجویان خواسته‌های خود را مطرح نکنند.

معاون وزیر علوم و رئیس امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: اگر دانشگاه را یکی از مهم‌ترین نهاد‌های کشوری می‌دانیم، پس باید به آن توجه کنیم.

صدیقی اظهار کرد: شورای صنفی حق دارند در خصوص مسائل دانشجویان نظیر تغذیه نظارت داشته باشند و بتوانند اظهار نظر کنند.   شفاف سازی مالی دانشگاه‌ها از این لحاظ قابل اهمیت است که در سال‌های اخیر این مراکز موظف به درآمد بخشی از بودجه سالیانه خود شده اند؛ به طوری که باید ۲۵ درصد هزینه سالیانه خود را با درآمدزایی کسب کنند. اطلاع رسانی از وضعیت درآمد و هزینه دانشگاه‌ها به عنوان مطالبه اصلی جامعه دانشگاهی به خصوص دانشجویان است، جالب است که بدانید نه تنها دانشجویان بلکه مسئولان ستادی دانشگاه ها نیز مطالبه شفافیت مالی را از دانشگاه ها دارند؛ اما به راستی چرا مسئولان دانشگاه‌ها نسبت به شفاف سازی در حوزه مالی امتناع می‌ورزند و اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بودجه دانشگاهها هزینه و درآمد دانشگاه شهید بهشتی مالی دانشگاه ها نشان می دهد دانشگاه ها دانشگاه شریف عملکرد مالی شفافیت مالی اطلاع رسانی شفاف سازی مالی خود نهاد ها سایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۱۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دامداران مراقب احشام خود در بارندگی ها باشند

به گزارش خبرنگار مهر، سیدکمال الدین میرجعفریان ظهر دوشنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان اردبیل اظهار کرد: با توجه به پیش یابی نقشه های هواشناسی در اردبیل روری است تا اطلاع‌رسانی به ‌موقع به کشاورزان و عشایر درباره بارندگی‌ها انجام و امور آب در خصوص مدیریت روان‌آب‌ها اقدام جامع انجام دهد.

وی با تقدیر از تلاش‌های هواشناسی در پیش‌بینی دقیق و اطلاع‌رسانی به‌موقع در زمینه رگبارها و بارندگی‌های پیش رو خاطرنشان کرد: اطلاع‌رسانی دستگاه‌های اجرایی مرتبط به کشاورزان و عشایر در روزهای آتی ضروری است تا بتوانیم بارندگی روزهای آینده را در مرکز و شمال اردبیل مدیریت کنیم.

میرجعفریان ادامه داد: با توجه به بارش‌های فصلی بهار و مخاطرات طبیعی ناشی از آن اطلاع‌رسانی به‌ موقع می‌تواند از بروز خطرات بیشتر جلوگیری کند.

وی با قدردانی از تلاش‌های هواشناسی در پیش‌بینی دقیق و اطلاع‌رسانی به‌ موقع در زمینه رگبارها و بارندگی‌های پیش رو، افزود: اطلاع‌رسانی دستگاه‌های اجرایی مرتبط به کشاورزان و عشایر برای مراقبت از باغات و مزارع ضروری است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل با تأکید بر افزایش ضریب تمهیدات و اقدامات از سوی دستگاه‌ها و متولیان مربوط ادامه داد: این بارش‌ها با توجه به خطرات احتمالی که می‌تواند برای دام و احشام ایجاد کند، لازم است هشدارها به ‌موقع اعلام و رعایت شود.

میرجعفریان با اشاره به آغاز کوچ عشایر بیان کرد: امور عشایر و جهاد کشاورزی باید عشایر و دامداران روستایی را نسبت به رعایت نکات ایمنی و پرهیز از عبورهای طولی در مسیل‌ها آگاه‌سازی کنند.

وی با بیان لزوم تخلیه ابنیه‌ها و جلوگیری از تجمع آب در کانال‌ها و ورود جدی حوزه راهداری به این موضوع تصریح کرد: مدیریت روان‌آب‌ها و جلوگیری از هدررفت آب بارندگی‌ها ضروری است که باید از سوی امور آب پیگیری شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل اجرای ۲۶ بند خاکی و طرح آب‌خوان توسط منابع طبیعی در سال جاری را یادآور شد و بیان کرد: ذخیره‌سازی ۳میلیون مترمکعب آب در این طرح‌های خاکی انجام می شود.

میرجعفریان گفت: این طرح‌ها علاوه بر کمک به ذخیره‌سازی میان‌مدت آب، از بروز خطراتی چون سیل نیز جلوگیری می‌کند.

وی با تأکید بر ورود شهرداری‌ها و آب و فاضلاب برای جلوگیری از انسداد کانال‌ها، اظهار کرد: پاکسازی جوی‌ها برای پیشگیری از آب‌ گرفتگی ضروری است.

کد خبر 6098188

دیگر خبرها

  • قم آماده استقبال از رئیس‌جمهور / نصب بیش از ۳۰۰۰ متر مربع بنر در ۲۵۰ نقطه شهر
  • توزیع کارت تردد خبرنگاران برای پوشش خبری انتخابات استان تهران
  • اسرائیل تنها بیمارستان رفح را هدف قرار داد
  • حماس: اشغالگران تنها بیمارستان رفح را هدف قرار دادند
  • رسالت معاونت پارلمانی تعامل گسترده، شفاف و سالم با مجلس است
  • ارسال ۱۱۰ ایده به رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی»
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • اطلاع‌رسانی به‌موقع به کشاورزان و عشایر در خصوص بارندگی‌ها انجام شود
  • دامداران مراقب احشام خود در بارندگی ها باشند
  • نه از یاران «ب. ز» می‌گویند نه مسائل مالی پرونده را شفاف می‌کنند